Emziren Kadınlar Mamografi Çektirebilir mi?

Emziren kadınlarda meme dokusundaki değişikliklerden dolayı mamografinin yararı sınırlıdır. Emzirme döneminde süt kanallarındaki artışa bağlı olarak meme yoğunluğu daha fazla olmaktadır. Bu yoğunluk artışı, mamografide 'dens meme' olarak karşımıza çıkmaktadır. Yoğunluk artışına bağlı olarak meme içerisindeki herhangi bir lezyonun görünürlüğünde bir miktar azalma olmaktadır.

Mamografi sırasında alınan radyasyon, annenin sütünü etkilemez. Mamografi çekiminden hemen sonra bebeğinizi rahatlıkla emzirebilirsiniz. 

Gerekli bazı durumlar dışında emziren kadınlarda öncelikle ultrasonografi ve/veya MR gibi diğer görüntüleme yöntemleri tercih edilir. Radyoloji doktorunuzun gerekli gördüğü durumlarda mamografi de çekilebilir

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mamografi kaç dakika sürer?

Meme dokusunun farklı açılardan görüntülenmesini sağlayan mamografi çekiminin hazırlık ve çekimi süreci yaklaşık 15 dakika kadar sürmektedir.

Devamını Oku
Mamografi kesin sonuç verir mi?

Mamografi çekimi çoğunlukla kesin sonuç vermektedir. Ancak; mamografi cihazının teknik imkanlarına, çekimi gerçekleştiren değerlendiren uzmanın tecrübesine bağlı olarak doğruluk payı değişkenlik gösterebilmektedir.

Devamını Oku
Mamografide Meme Neden Sıkıştırılır?

Mamografide görüntü elde etmek için memenin görüntü dedektörü ve kompresyon plakası arasında bir miktar sıkıştırılması gerekir.

Devamını Oku