Mamografi Hangi Sıklıkla Çekilmelidir ?

Amerikan Kanser Enstitüsü, Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Radyoloji Derneği 40 yaşından itibaren tüm kadınlara yılda bir mamografi çekilmesini önermektedir.Kişisel risk faktörlerinin varlığında (aile öyküsü, genetik yatkınlık vb.) tarama mamografisine daha erken yaşta başlanabilir. 70 yaş üzerindeki kadınlarda, sağlık durumu elverdiği sürece, yılda veya iki yılda bir mamografi kontrolü tavsiye edilmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mamografi acı verir mi?

Mamografi çekimi sırasında meme dokusu yanlardan, aşağıdan ve yukarıdan sıkıştırılmaktadır. Bu nedenle ağrı hissedilebilmektedir. Ancak söz konusu ağrı minimum düzeyde ve geçicidir.

Devamını Oku
Mamografi Çekimi Sırasında Ağrı Olur mu?

Mamografi çekilirken meme, plastik iki tabaka arasında birkaç saniye hafifçe sıkıştırılır. Bu nedenle memelerin en az hassas olduğu adet bitimini takip eden ilk haftada mamografi çekilmesi önerilmektedir.

Devamını Oku
Memedeki kitlenin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu nasıl belirlenir?

Meme dokusunda oluşan iyi huylu kitleler genellikle fibroadenomlardır. Kötü huylu kitleler ise kanser hücrelerinin oluşturduğu tümörlerdir. Memedeki kitlenin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu meme ultrasonografisi ya da mamografi incelemeleri i

Devamını Oku