Mamografi Yerine Ultrason Çekilebilir mi?

Mamografinin radyasyon içermesi ve sıkıştırmaya bağlı rahatsızlık hissi oluşturması, bazı kadınlarda yanlış bir düşünce oluşturarak mamografi yerine ultrasonu tercih etmelerine neden olur. Mamografi memenin esas görüntüleme yöntemidir. Ultrason ise mamografide gözlenen şüpheli oluşumların daha detaylı incelenmesi için kullanılır. Ayrıca mamografide saptanan mikrokalsifikasyon (küçük kireçlenme odakları) gibi bazı kanser bulguları ultrasonografide genellikle saptanmaz.

Mamografi ve ultrasonu, meme incelemesinin ayrılmaz iki parçası gibi düşünmek gerekir. Birbirinin tamamlayıcısı olan bu iki yöntemden biri diğerinin alternatifi değildir. Özellikle meme yapısı yoğun (dens) olan kadınlarda iki incelemenin birlikte yapılması büyük önem taşımaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kimler Meme Ultrasonu Çektirebilir?

Radyasyon içermemesi nedeniyle ilk inceleme yöntemi olarak 35 yaşın altındaki tüm kadınlar,

Devamını Oku
Meme Ultrasonu

Meme ultrasonunda kullanılan ultrason, ses dalgalarının yansıma özelliğinden faydalanarak geliştirilmiş, radyasyon içermeyen bir görüntüleme yöntemidir. Meme ultrasonunda  ses dalgaları yüksek frekanslı ve insan kulağının işitemeyeceği

Devamını Oku
Meme Ultrasonu Nasıl Çekilir?

Ultrason radyasyon içermediğinden her yaştaki kadında güvenle kullanılabilir, çekim sırasında ağrı olmaz, herhangi bir ön hazırlık gerektirmez.

Devamını Oku