Memede kitle kontrolü nasıl yapılır?

Memede kitle kontrolü kendi kendine elle muayene ile uygulanmaktadır. Bu konuda pek çok sağlık kurumu ve sosyal sorumluluk projesi bilinçlendirme kampanyası yürütmektedir. Memede kitle kontrolü adet dönemi sonrasında ayakta ya da oturur pozisyonda iki meme dokusunun elle bastırılması ve meme ölçülerinde farklılık, memede beze oluşumunun olup olmadığı gibi durumların saptanmasıdır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Memede bulunan kitle iyi huyluysa ne yapmalıyım?

Memede iyi huylu kitle tespit edilmesi üzerine herhangi bir tedavi uygulamasına ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak mutlaka periyodik kontrollere başvurmak gerekmektedir.

Devamını Oku
Mamografi sonucu negatif çıkarsa ne yapmam gerekiyor?

Meme kanseri taramasında en nitelikli yöntem olan mamografinin sonuçlarının negatif çıkması herhangi bir kanser oluşumunun söz konusu olmadığını ifade etmektedir. Ancak mamografi sonuçlarının mutlaka doktora bildirmesi ve periyodik kontrollerin aksat

Devamını Oku
Mamografi çekimi öncesi nelere dikkat edilmelidir?

Mamografi çekimi sırasında meme dokusunun sıkıştırılması sonucunda hafif derecede ağrı hissi duyulmaktadır. Bu nedenle özellikle menstrüasyon döneminde meme ağrısı yaşanıyorsa adet kanamasının ikinci haftasında çekilmesi önerilmektedir.

Devamını Oku