Ultrason ile Hangi Bilgiler Elde Edilir?
Ultrason, memede tespit edilen bir kitlenin kistik (sıvı dolu) ya da solid (katı yapıda) ayrımının yapılmasında en önemli görüntüleme yöntemidir. Kistler, memede çok sık görülen içi sıvı dolu keseciklerdir. Basit kistler, meme kanseri açısından risk oluşturmaz, bu nedenle kistlerin yakın takibine gerek görülmez. Ancak katı yapıdaki kitlelerin iyi ya da kötü huylu olma ihtimali vardır.
Ultrason ayrıca kitlenin şeklini, kenarlarının düzenli olup olmadığını, iç yapısını ve komşu dokular ile ilişkisini belirleyerek iyi huylu-kötü huylu ayrımının yapılmasına yardımcı olur.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Memede bulunan kitle kötü huyluysa ne yapmalıyım?
Memede kötü huylu kitle tespit edildiğinde zaman kaybetmeden tedavi planlamasına başlanmalıdır. Bu süreçte alanında uzman bir doktora başvurulması ve doktor önerilerine eksiksiz bir şekilde uyulması büyük önem taşımaktadır.
Devamını OkuEmziren Kadınlar Mamografi Çektirebilir mi?
Emziren kadınlarda meme dokusundaki değişikliklerden dolayı mamografinin yararı sınırlıdır. Emzirme döneminde süt kanallarındaki artışa bağlı olarak meme yoğunluğu daha fazla olmaktadır.
Devamını OkuMamografi kesin sonuç verir mi?
Mamografi çekimi çoğunlukla kesin sonuç vermektedir. Ancak; mamografi cihazının teknik imkanlarına, çekimi gerçekleştiren değerlendiren uzmanın tecrübesine bağlı olarak doğruluk payı değişkenlik gösterebilmektedir.
Devamını Oku