Ultrason ile Hangi Bilgiler Elde Edilir?

Ultrason, memede tespit edilen bir kitlenin kistik (sıvı dolu) ya da solid (katı yapıda) ayrımının yapılmasında en önemli görüntüleme yöntemidir. Kistler, memede çok sık görülen içi sıvı dolu keseciklerdir. Basit kistler, meme kanseri açısından risk oluşturmaz, bu nedenle kistlerin yakın takibine gerek görülmez. Ancak katı yapıdaki kitlelerin iyi ya da kötü huylu olma ihtimali vardır.

Ultrason ayrıca kitlenin şeklini, kenarlarının düzenli olup olmadığını, iç yapısını ve komşu dokular ile ilişkisini belirleyerek iyi huylu-kötü huylu ayrımının yapılmasına yardımcı olur.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Usg nedir?

Usg; ultrosonografidir. Bu işlem; ses dalgaları aracılığı ile ilgili bölgenin görüntülenmesini sağlamaktadır. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan Usg çekiminde uygulama bölgesine öncelikle jel sürülmektedir. Meme ultrasonografisi işleminde ise hasta y

Devamını Oku
Mamografi çekiminden sonra niçin ultrason istenir?

Mamografi çekimi sonrasında bazı kadınlarda ultrason incelemesine de ihtiyaç duyulmaktadır. Ultrason incelemesine ihtiyaç duyulmasının birincil nedeni, meme dokusunun farklı açılardan incelenebilir olması ve tespit edilen kitlenin yapısının belirlene

Devamını Oku
Memede bulunan kitle kötü huyluysa ne yapmalıyım?

Memede kötü huylu kitle tespit edildiğinde zaman kaybetmeden tedavi planlamasına başlanmalıdır. Bu süreçte alanında uzman bir doktora başvurulması ve doktor önerilerine eksiksiz bir şekilde uyulması büyük önem taşımaktadır.

Devamını Oku